tiistai 2. tammikuuta 2018

Vuodenvaihdetta

Niin siinä kävi, että loppuvuosi meni kirjoittamatta blogia ja vuosi vaihtui jo uuteen. Syksy oli melkoista menoa... Mummuni kuolema vei henkisiä voimavaroja ja perhepäivähoitajan työ piti kiireisenä aamusta iltaan. Joulukuun puolivälissä lapset sairastuivat flunssaan, joka todettiin virusperäiseksi. Ei voitu muuta kuin parannella. Jouluviikon maanantaina oli minun vuoroni sairastua. Ei auttanut kuin jäädä sairauslomalle. Perjantaina alkoi joululoma ja aatonaattona ajoin illalla Kuopioon päivystykseen, jossa löytyi korvatulehdus ja siihen sain viikon antibioottikuurin. Joulu meni siis sairastaessa ja vielä uudenvuodenaattonakin tunsin itseni vähän väsyneeksi ja vetämättömäksi. Kyllä harmitti ja kiukutti. Onneksi sentään jotain pientä jaksoin touhuta ja saatiin jouluksi kuusikin haettua.

Joulukuusi notkui palloista, kun lapset innolla koristelivat sitä kanssani.

Vastoinkäymistä loppuvuoteen tuli muutenkin, kun Matilla todettiin välilevyn pullistuma ja itse asiassa pullistumia löytyi kaksi. Tuli totaalinen kielto kumarteluun ja nosteluun. Meille oli juuri samana päivänä tullut puukuorma pihaan ja olisi ollut tarve ruveta heti sahaamaan niitä, jotta saamme lämmityksen hoidettua. Onneksi minun isäni pääsi seuraavana päivänä hätiin ja sahasi meille puita. Hän kävi vielä ennen joulua sahaamassa lisää ja tapaninpäivänä Matin isä ajeli Kuhmosta meille jatkamaan hommia. Hän viipyi muutaman päivän ja sahasi kaikki loput puut kasasta. Emme olisi mitenkään selvinneet ilman apua ja olemme mielettömän kiitollisia.

Uuttavuotta juhlittiin hyvin rauhallisesti kotona perheen kesken. Ulkoiltiin ja tehtiin herkkuruokaa, katsottiin lasten kanssa elokuvia ja oltiin ihan vaan rennosti. Illalla vielä saunottiin ja poltettiin isoja tähtisadetikkuja. Lapset saivat valvoa tavallista myöhempään ja olivatkin ihan väsyneitä kun menivät nukkumaan. Matin kanssa kilistimme kuohuviinilasilliset ja otimme vastaan uuden vuoden.

Tervetuloa vuosi 2018!

Tänään tunsin itseni sen verran tarmokkaaksi, että siivosin joulun pois. Kuusi lähti pihalle ja joulukoristeet ovat taas takaisin laatikoissaan. Meillä ei ole varmaan koskaan näin aikaisin siivottu joulua, mutta suoraan sanottuna alkoi jotenkin ärsyttää ja ahdistaa, kun joulu meni sairastaessa ja siinä se vaan jotenkin lipui ohi. Ei sitä oikein voinut nauttia joulusta, vaikka kovasti yritinkin. Ajattelin, että aloitetaan uusi vuosi puhtaalta pöydältä, uusin voimin.

Ei se vuodenvaihde ihan murheen alhossa sentään mennyt. Pientä piristystä toi uusi sohvakalusto! Löysin facebook-kirppikseltä sohvaryhmän ja samantien ihastuin siihen. Varasin sen ja kävimme Matin kanssa hakemassa sen viime lauantaina ja olen kyllä tosi tyytyväinen! Entinen sohva saatiin lähtemään onneksi jo seuraavana päivänä, joten siitäkään ei kerennyt tulla ongelmaa. Uusi kalusto käy paljon paremmin meidän kodin tyyliin ja koko perhe on tykästynyt siihen.

Entinen sohva vei hirveästi tilaa ja ei oikein istunut sisustukseen.
Uusi sohvakalusto käy paremmin vanhan koulun tyyliin.

Täällä on edellisvuosiin verrattuna nyt tosi paljon lunta. Sitä tuli ihan mielettömästi ennen joulua ja päätimmekin, että tänä talvena meillä pihan putsauksen hoitaa paikallinen auramies. Minulla ei yksinkertaisesti riitä aika eikä jaksaminen lumen kolaamiseen, kun arkipäivät menee töissä. Siltä osin on siis ollut ihanan helppoa, kun piha on puhdas lumesta ilman että tarvitsisi tuntikaupalla kolata. Ja nyt kun Mattikin on toipilaana niin ei olisi hänestäkään lumenkolaajaksi.

Pihakuusi lumikuorrutteessa

Tälle vuodelle on suunnitelmia, odotuksia, ajatuksia ja haaveita. Nähtäväksi jää miten paljon niistä toteutuu, mutta valoisin mielin katsotaan tulevaa! Ihanaa alkanutta vuotta ihan kaikille, toivottavasti vuosi tuo tullessaan paljon kaikkea kivaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti