lauantai 6. toukokuuta 2017

Sairastamista ja kevään tohinoita


Eipä ole kevät jatkunut pelkässä auringonpaisteessa pääsiäisen jälkeen. Meillä on sairastettu oikein kunnolla. Ensin saatiin flunssa ja tietysti jokainen vuorotellen sairastui. Hetki oltiin terveinä ja sitten meille rantautui mahatauti. Selma on edelleen sairaana, mutta onneksi pahin on tainnut kuitenkin jo mennä ohi. Sairastamisten välissä Matti oli työreissussa joten helpolla en päässyt silläkään viikolla. Aikamoisen puhki olen ollut siis viime aikoina, mutta tällä viikolla alkoi näyttää siltä että paistaa se aurinko taas meidänkin elämään! Oma energisyyskin on lisääntynyt siinä määrin, että olen jaksannut touhuta kotona entiseen malliin.

Viime viikon lauantaina kävimme Matin kanssa Pohjois-Savon Kylät Ry:n järjestämällä opintomatkalla Möhkössä. Tutustuimme siellä moneen ihanaan kohteeseen. Ensin kävimme syömässä Mantan Majatalossa, joka sijaitsi vanhassa kansakoulussa. Sieltä siirryimme Möhkön ruukille, jossa saimme oppaan johdolla tutustua ruukin näyttelyihin. Matka jatkui edelleen kohti Öykkösenvaaran sotahistoriallista aluetta, jossa myös oli opas mukana. Seuraavaksi linja-auto vei meidät kahville Savottakahvila Möhkön Mantalle, joka oli tehty rannalle nostettuun Manta-laivaan. Kahvilta matkamme eteni vielä Ilomantsiin Parppeinvaaralle, jossa meillä oli Runonlaulajan pirtissä opastettu kierros, sekä kantelemusiikkituokio. Samassa pihapiirissä oli Luontopirtti Mesikkä, jossa kävimme vielä katselemassa täytettyjä eläimiä. Reissulla oli siis hurjasti nähtävää ja kuultavaa. Kaikkea sitä sitten yhdessä sulateltiin kotimatkalla ja vielä kotonakin seuraavina päivinä.

Möhkön ruukkiLastenhuoneessa oli aivan ihastuttava sänky!Sisustus lastenhuoneessa oli kaiken kaikkiaan todella suloinenRuukissa oli paljon kauniita yksityiskohtia kuvattavaksi

Vappua vietimme kotosalla. Paistoimme munkkeja ja lapset koristelivat paikkoja serpentiinillä ja ilmapalloilla. Vappupäivänä kävimme nuorisoseurantalolla Vappukahvilassa ja sen jälkeen suuntasimme Korkeakoskelle katsomaan millaiset kuohut siellä on. Vielä oli lunta aika paljon, joten ei ollut vielä koski komeimmillaan.

Korkeakosken kuohut vappupäivänä

Oikeastaan melko paljon on kerennyt tapahtua pääsiäisen jälkeen vaikka olemmekin sairastaneet oikein urakalla. Lumet on sulaneet nyt niin paljon, että tällä viikolla on päästy haravoimaan pihaa. Välillä olen pitänyt puotia auki ja ilokseni olen huomannut kävijämäärän vilkastuvan! Nyt toukokuussa puoti on auki tiistaisin ja perjantaisin klo 12-16 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin klo 12-14. Muut päivät olen tarkoituksella rauhoittanut niin, että voin viedä lapsia harrastuksiin jotka jatkuvat vielä tämän kuun loppuun. Kesäkuussa todennäköisesti aukioloihin tulee sitten enemmän muutosta, kun voin pitää puotia auki vähän "vapaammin". Lapset ovat kuitenkin kesälomalla ja suurin osa harrastuksistakin on kesätauolla.

Puodin herkkuhylly sai täydennystä näistä ihanista kahveista, makeisista ja teestä!

Yksi tämän viikon mukavimmista uutisista on se, että minusta tulee "kesäleipuri"! Tuovilanlahden satamassa on Makasiinikahvila, joka on avoinna kesäkuusta elokuulle joka päivä. Sinne siis alan leipomaan herkkuja, niin suolaista kuin makeaa. Yhteensä meitä leipureita on kolme. Olen kovasti innoissani tästä jutusta, koska leipominen ehdottomasti yksi suurista intohimoistani! Tuo urakka toki tietää aamuisin aikaista heräämistä, mutta se ei ole ongelma. Tällä viikolla suunnittelimme myös Kalapuron työvuoroja ja itse olen töissä jo avajaispäivänä eli 5.6. Sitäkin odotan mielenkiinnolla. Tänään olimme laittamassa vielä sisustusta kuntoon ja täytyy sanoa, että olemme porukalla tehneet aivan loistotyötä! Voin suositella siellä käymistä ihan jokaiselle. Paikka on tosiaan näkemisen arvoinen! Se henkii vanhaa aikaa jokaista nurkkaa myöten ja kokonaisuus on todella onnistunut ja kaunis.

Kuten jo aiemmin mainitsinkin niin tällä viikolla olen jaksanut touhuta taas huushollissa entiseen tapaan. Verhot on vaihdettu joka huoneeseen, paitsi salissa on vielä muutamaan ikkunaan vaihtamatta. Isoimpiin ikkunoihin tarvitsee nimittäin tikkaat ja siihen otan mielelläni Matin aina avuksi. Melkoisen korkean jakkaran toki tarvitsee muihinkin ikkunoihin, mutta niistä selviän yksinkin.

Makuuhuoneemme uusi ilme syntyi pelkällä verhojen vaihdolla

Nyt annetaan kevään tulvia kotiin täydeltä laidalta ja siitä johtuen ostin myös kuistin ovien pieliin orvokkiamppelit, joista on tullut jo ihan perinne. Joka kevät ostan siihen orvokit ja niin myös tänä vuonna. Tällä kertaa värien valinnassa olivat apuna Selma ja Eljas. Tämän kesän värit ovat violetti-valkoisenkirjavat. Kovasti sai valitsemamme orvokit kehuja kotijoukoilta. Oma mielikin piristyi kertaheitolla, sieltä se kesä on tulossa!!

Kevät ja orvokit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti