keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Kesän huisketta!

Kylläpä on ollut ikävä tänne blogin pariin! Yksinkertaisesti viime aikoina ei ole vain aika riittänyt siihen, että olisi rauhassa voinut uppoutua tänne blogin maailmaan. Kesä on lähtenyt käyntiin erittäin vauhdikkaasti ja paljon on kerennyt tapahtua.

Kalapuron pihapiiri kauniine rakennuksineen aukesi yleisölle 5.6. ja ensimmäiset kahvituksetkin on jo järjestetty siellä. Ja lisää on tulossa. Paikka on kiinnostanut kävijöitä ja erityisesti viikonloppuisin on vilkasta. Minun tehtäväni on leipoa sinne joka aamu jotain kahvileipää. Kalapuron "emännän" ominaisuudessa opastan myös siellä olevia kesätyöntekijöitä ja tietysti auttelen silloin kun pystyn.

Maaliskuun alussa kerroinkin jo, että minusta tulee kesäleipuri. Eli aamuni alkavat melko aikaisin, kun herään leipomaan herkkuja Kalapurolle sekä Tuovilanlahden satamassa sijaitsevaan Makasiini-kahvilaan. Leivonnaisten määrä vaihtelee viikonpäivästä ja säästä riippuen. Tähän mennessä olen kerennyt tekemään vaikka minkälaista leivonnaista...kakkuja, torttuja, piirakoita, pizzoja, briosseja, pullia ym. Joka aamu leivotaan niin suolaista kuin makeaa. Valmiit leivonnaiset lähtevät yhdentoista aikoihin Makasiinille ja itse vien Kalapuron leivonnaiset samalla, kun aukaisen ovet kesätytölle. Sieltä sitten kiireesti kotiin, kun oma puotini aukeaa klo 12. Nyt kesäkuussa pidän sitä auki ti, ke ja pe klo 12-16 sekä la-su klo 12-15. Puotini sulkemisaikaan lähden takaisin Kalapurolle ja katson kesätyöntekijän kanssa, että paikat jäävät siistiksi seuraavaa päivää varten. Vien myös päivän aikan tulleet tiskit nuorisoseurantalolle tiskattavaksi, koska Kalapurolla ei ole juoksevaa vettä. Päivän hommat eivät toki siihen vielä lopu, kun iltaisin täytyy vielä esivalmistella seuraavan aamun leipomuksia.

Vaahtokarkkijuustokakku on mielestäni yksi herkullisimmista!

Päärynäjuustokakkua 
Kaikki leivonnaiset leikataan aina valmiiksi paloiksi jo ennen kuin ne lähtevät kahvilaan. Tässä kuvassa persikka-rahkatorttua.
Yrttiset juustobriossit

Raparperi-rahkamurupiirakka

Kuningatarjuustokakku

 Niinä päivinä kun puotini ei ole auki niin koitan tehdä kotona hommia, mm. ruohonleikkuuta, siivousta, asioilla käyntiä jne. Toki myös lapsille otan aikaa. Tykkäämme pelailla, lukea ja touhuta yhdessä niin sisällä kuin ulkona. Välillä käymme tässä kylällä olevalla kirppiksellä ja katselemme löytyisikö sieltä jotain kivaa. Niin ja tietysti leivomme yhdessä. Lapset myös luonnollisesti kulkevat mukanani Kalapurolla silloin, kun Matti on töissä.


Joku voisi pitää minua vähän vinksahtaneena, kun vapaaehtoisesti herään joka aamu leipomaan, mutta minusta se on ihanaa. Pienenä haaveammattini oli leipuri ja tässähän se nyt sitten toteutuu! Pääsen leipomaan juuri niitä herkkuja mitä itse haluan. Ja kaikkein paras kiitos tästä on se, kun joku sanoo että olipa herkullista leivonnaista.

Paljon on tosiaan tapahtunut. Puoti on saanut uutta, kesäisempää ulkoasua ja tuotevalikoima on laajentunut. Lapset on heittäneet talviturkin ja on saunottu pihasaunan leppeissä löylyissä. On juhlittu Selman 2v. synttärit ja kestitty ihania yövieraita. Silmien laserleikkauksen jälkitarkastuksessa lääkäri totesi, että silmäni ovat toipuneet leikkauksesta täysin. Mukavia asioita on kesä siis tuonut tullessaan, vaikka ainahan sinne joukkoon mahtuu myös niitä kurjia juttuja. Toisinaan tuntuu että liikaakin, mutta niihin ei auta jäädä liiaksi märehtimään. On vain koitettava kaivaa esiin ne iloiset asiat ja jatkettava päivä kerrallaan eteenpäin.

Se alkaisi pikku hiljaa olla juhannuskin ovella. Jonkinlaisia suunnitelmia on tehty juhannusaatolle. Päivällä pidän varmaankin jonkin aikaa puotia auki ja lapset lähtevät ukkilaan yökylään. Meillä on nimittäin Matin kanssa hääpäivä ja ajattelimme tehdä jotain kivaa kahdestaan, kun siihen kerran annetaan mahdollisuus. Loppujuhannus menee sitten kotosalla perheen kanssa.

Toivottavasti pääsen blogin pariin jatkossa hiukan useammin, yhden viikonkin aikana kerkeää nimittäin tapahtua jo niin paljon, että juttua riittäisi pelkästään siitäkin. Toivottavasti kesä tuo tullessaan aurinkoisia, mukavia päiviä ja kesävieraitakin olisi ihana saada, niin kahvivieraita kuin yökyläläisiäkin.

Tässä lopuksi toivottelen vielä ihanaa ja leppoisaa juhannusta kaikille! Jospa sitä saataisiin nauttia auringosta, vaikka sääennuste vähän kolealta näyttääkin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti