perjantai 18. marraskuuta 2016

Keittiön uusi ulkoasu

Keittiö"remontti" on nyt valmis! Olen aivan ihastunut uuteen keittiööni ja en voi kuin kiittää kekseliästä miestäni siitä, että saimme uuden näköisen keittiön pienellä vaivalla ja rahalla. Ei siis tarvinnut räjäyttää entistä keittiötä taivaantuuliin, koska ehostimme entistä! Olimme päättäneet jo aiemmin, että tähän hätään emme ala keittiötä purkamaan ja laittamaan kokonaan uutta tilalle. Ajattelimme ensin, että vaihdamme kaappeihin ovet niin saamme niistä "uudet". Ajatus jäi hautumaan ja muutama viikko sitten Matti ehdotti, että miksi emme päällystäisi keittiönkaappien ovia sisustuskalvolla? Hän näytti minulle lehdestä jutun, jossa eräs rouva oli uudistanut keittiönsä lähestulkoon kokonaan käyttämällä sisustuskalvoa. Kaapit olivat tosi kivan näköiset, joten ajattelimme että miksipä emme mekin kokeilisi. Sitten vain tuumasta toimeen. Löysimme netistä mieleiset kalvot ja ne tulivatkin nopeasti postitse.

Tässä kuvat ennen uudistusta:


Ja tässä lopputulos "rempan" jälkeen:

Kalvojen laittaminen oviin ja laatikoihin oli yllättävän helppo homma. Luulin, että kalvon alle jäisi enemmän ilmakuplia ja että se saattaisi ruttaantua, mutta olin väärässä. Työ kävi hyvin joutuisasti, etenkin yläkaappeja laittaessa, kun ei tarvinnut katsoa että kuvio menee suoraan. Alakaapeissa meni hiukan enemmän aikaa, kun piti katsoa tarkkaan että kuvio ei mene vinoon.

Olemme lopputulokseen tosi tyytyväisiä! Vaihdoimme kaapinovien vanhat nupit vielä uusiin kahvoihin, jotka sopivat mielestämme mainiosti uuden keittiön tyyliin. Täällä asuessa Matti on joutunut nikkaroimaan kaikenlaista, joten hän teki vielä muutaman hyllyn lisää keittiöön. Sain alimmalle hyllylle monitoimikoneen, joka on nyt ihanan helppo ottaa sieltä käyttöön. Aikaisemmin se oli nurkkakaapissa aivan perällä, mistä se oli tosi vaikea ottaa, eikä sitä tullutkaan paljon käytettyä sen takia. On niin kiva, kun keittiö on nyt toimivampi ja kauniimpi!

Viikko sitten meille satoi kymmenisen senttiä lunta ja on sitä vielä jäljellä, vaikka pari päivää on ollut nyt lämpötila plussan puolella ja vettäkin on satanut. Viime viikonloppuna lapset hiihtivät ja laskivat mäkeä liukureilla. Lumilinnakin rakennettiin.


Muutama päivä sitten laitoin salin sisäänkäynnille havuköynnöksen. Joka vuosi laitan sen siihen ja aina se saa ajatukset jouluisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti