torstai 10. marraskuuta 2016

Valoa pimeyteen

Meidän talossa on viikon aikana tapahtunut kaikenlaista! Jouluihminen sisälläni heräsi ja nyt löytyy sieltä täältä ripaus punaista... Ja näin marraskuun pimeyteen laiteltiin jo muutamat valotkin.

Ulkolämpötila on pysytellyt edelleen siellä -10 asteessa ja lähes joka päivä on satanut ihan pikkuisen lunta. Keli tuntuu siis jo talviselta. Talossa ei huomaa kylmyyttä muuten kuin lattioissa. Tosin itsehän kuljen villasukat jalassa, joten omia varpaitani ei ainakaan palele. Muuten on pysynyt talo hyvin lämpimänä, mutta puuhommiakin on tehtävä päivittäin. Käy muuten ihan kuntosalista se puiden kantaminen!

Pihakuusi sai valonsa

Koulurakennuksen pyöreisiin vintti-ikkunoihin laitettiin valot ilahduttamaan ohikulkijoita.

Pyhäinpäivänä lyhtyihin laitettiin kynttilät palamaan.En tosiaan enää voinut malttaa mieltäni, kun sormet syyhysivät päästä laittamaan edes jotain, mikä toisi pientä jouluntuntua... Salin verhot vaihdettiin talvikauteen ja vihreä väri vaihtui valkoiseen. Varaston uumenista kaivelin punaisia torkkupeitteitä ja tyynytkin vaihdettiin.

Keittiössä on ollut jo viime talvesta saakka pieni pätkä hirsiseinää esillä. Hirret jäivät silloin vaille pesua, kunnes tässä yhtenä aamuna päätin että nyt ne pestään. Olihan siinä oma hommansa, kun hirsien välit oli tilkitty savella jossa oli olkea seassa. Irrottelin ne ja pesin seinän muutamaan kertaan. Työ oli todella vaivan arvoinen. Hirret ovat nyt paljon kauniimmat ja keittiö näyttää entistä kodikkaammalta. Lisäksi meillä on menossa keittiössä muutenkin vähän remppaa, kun kaapin ovien ulkonäkö muuttuu. Hommat ovat siltä osin vielä kesken, mutta toivottavasti tässä loppuviikolla saadaan valmista aikaiseksi!
 
Tässä keittiön seinä ennen pesua...

...ja tässä lopputulos!


Pyhäinpäivänä herkuteltiin mm. sitruuna-marenkipiiralla. En ollutkaan aikoihin tehnyt sitä. Ohje on hyvin yksinkertainen, joten sitä voisi tehdä kyllä paljon useamminkin. Tämä piiras oli minun leipomukseni ja lapset innoistuivat myös niin kovasti leipomisesta, että Hilma halusi tehdä itse sitruunamuffinsseja ja kuorruttaa ne. Siinä ei paljon nonparelleja säästelty! Siiri puolestaan leipoi keksejä ja perustaikina oli niin iso, että siitä saatiin kolmea erilaista keksiä. Makuina olivat Marianne-karkki, pähkinä/manteli, sekä kaneli. Keksejä paistettiin yhteensä neljä pellillistä, joten lopuksi tuntui että keittiössä oli joka nurkalla purkkeja, jotka olivat täynnä niitä! Aika hyvin on keksit purkeista huvenneet, kun jonkun kätöset aina ohikulkumatkalla nappaavat sieltä makupalan.

Eilen saatiin vieraaksi mummu ja ukki Kuhmosta. Matti lähti eilisaamuna työreissuun niin ihan mukava kun onkin mummu ja ukki olleet sitten apuna täällä. Eilen ukki sahasi puita ja mummu touhusi isompien lasten kanssa. Kyllä pienikin apu on meille iso apu! Ja aivan erityisesti silloin, kun olen itsekseen lasten kanssa.

Tästäpä sitten kohti loppuviikkoa. Luvassa ainakin remppahommaa keittiössä ja tarkoitus olisi laitella loppuun myös toisen WC:n pikkuremppa. Niistä kuvia sitten kun homma on valmista. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti