maanantai 28. marraskuuta 2016

Wc:n remonttia ja juhlintaa

Edellisestä postauksesta on vierähtänyt aikaa jo kunnon tovi, ainakin näin minun mittapuullani. Hiljaisuus blogissani on yksinkertaisesti johtunut siitä, että välillä elämä yllättää ja tällä kertaa ei niin mukavalla tavalla. Viime viikko oli suoraan sanottuna melkoisen kurja, mutta onneksi viikonloppua kohti mentäessä asiat alkoivat näyttää valoisammilta. Ja viikonloppu olikin sitten aika mukava. Silloin tapahtui monta mukavaa asiaa, jotka saivat taas hymyn suupieliin.

Lauantaina kävimme juhlimassa isääni, joka täytti 60 vuotta. Olin luvannut tehdä täytekakun ja tiesin, että sen täytyy olla iso vaikka vieraina olikin vain lähimpiä ihmisiä. Heitä sattuu olemaan sen verran monta, että ihan pieni kakku ei olisi riittänyt. Suurin ongelmani kakkua tehdessä taisi olla se millaiselle alustalle kakun teen ja missä kuljetan sen. Pienellä suunnittelulla asiat ratkesivat ja kakkukin tuli valmiiksi. Juhlapaikalla sitten jännityksellä odotin tuleeko kakusta kommentteja, koska mielelläni halusin tietää kuinka se onnistui. Kakku oli kuulemma oikein hyvää ja useampikin vieras taisi käydä santsikierroksella!


Synttärijuhlien jälkeen menin Tuovilanlahden nuorisoseurantalolle. Siellä oli joulukauden avajaiset ja olin mukana järjestämässä tapahtumaa. Tarjoilimme pöytiin poroleivoksia, puolukka-suklaahyydykekakkua, sekä glögiä, kahvia ja teetä. Ennen kahvittelua oli jousisoitinmusiikin konsertti, jonka esiintyjät olivat Kuopion kaupunginorkesterista. Tilaisuudessa oli ihana tunnelma. Joka puolella lyhtyjä ja kynttilöitä ja nurkassa kaunis joulukuusi. Ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä ja itselleni ainakin jäi tapahtumasta kaikinpuolin mukava fiilis. Nuorisoseuran toiminnassa on mukana ihania ihmisiä, joiden kanssa on tosi mukava tehdä hommia. Itse olen ollut mukana vasta vajaan vuoden ja tullut siinä ajassa hyvin vakuuttuneeksi siitä, että haluan ehdottomasti olla myös jatkossa tekemässä kylän yhteisiä asioita ja viemässä niitä eteenpäin.Eilen vietettiinkin sitten ensimmäistä adventtia ja päivä olikin oikein ohjelmantäyteinen. Aamulla lähdin lumitöihin, koska viikonloppuna tuli lunta oikein kunnolla! Olen varmaan päästäni vialla, mutta minusta lumitöiden tekeminen on mukavaa puuhaa. Ja kaiken lisäksi loistavaa hyötyliikuntaa! Hommat jäivät kuitenkin kesken, kun lähdimme käymään 2-vuotis synttäreillä. Noiden juhlien jälkeen oli vielä kotona ohjelmassa wc-remontin viimeistely. Lopputulos on mielestäni hienompi kuin alunperin kuvittelinkaan.


WC:n remontissa maalattiin seinät valkoisella ja yksi seinänpätkä tapetoitiin kirjansivuilla. Vasemmalla näkyvälle seinälle päätimme koota "näyttelyn", jossa on kirjoista otettuja kuvia kehyksissä. Näyttelyä on helppo uudistaa aina sitten mielensä mukaan.


Vielä puuttuu wc-paperiteline, joten korvasin sen nyt ainakin väliaikaisesti kirjapinolla. Ja tuosta kirjapinosta sitten tuli idea, kun kirjaston poistokirjoja tapetointiin käytimme, että nappaan takakannesta "Lainausohjeet" ja laitan ne kehyksiin. Tarkoituksena on hauskuuttaa wc:ssä kävijöitä, jotka mahdollisesti lukaisevat pinossa olevia kirjoja siellä käydessään. Sen takia Lainausohjeet on sijoitettu pinon läheisyyteen.Kaakelit saivat päälleen sisustuskalvoa, jota jäi yli keittiöremontista. Tällä kertaa kalvoa käytettiin vaakasuunnassa, koska se sopi mielestämme paremmin niin päin. Myös lääkekaapin ovi käsiteltiin kalvolla, että se istuu paremmin uuteen wc:n uuteen sisustukseen. Allas vaihdettiin metallisesta posliiniseen ja hankittiin uusi peili.

Niin ja ihan vertailun vuoksi tässä kuva, joka on otettu juuri ennen remonttiin ryhtymistä:

Muutos on siis melkoinen. Wc on nyt paljon valoisampi ja tietysti siistimpi. Koulukäytössä tuo wc oli saanut aika paljon maaliroiskeita seiniin ja kaakeleihin, koska se sijaitsee lähellä puukäsityöluokkaa. Pinnat olivat aika epäsiistit ja kuluneet. Itse remonttihommien jälkeen saimme vielä sisustuksella  ihmeitä aikaan! Ja jälleen kerran melko pienellä rahalla ja vaivalla. Voi että minä tykkään meidän kodista! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti