tiistai 6. joulukuuta 2016

Joulua odotellessa...

Kotimme alkaa näyttää ihanasti jouluiselta. Sinne tänne on ripoteltu valoja ja punaista väriä löytyy joka huoneesta. Pieniä tonttuja on laitettu tarkkailemaan perheen puuhia ja piparkakkutalo tuoksuu keittiössä.


Tänä vuonna piparitalon mallin valinta oli jotenkin erityisen vaikeaa. Kaikilla oli asiasta oma mielipide, mutta viimein päädyimme tällaiseen. Takana oleva talo on "kulissitalo", jossa on vain etuseinä. Etualalla oleva rakennus on aitta/talli. Koristelut tehtiin yhdessä lasten kanssa, kuten perinteenä on.

Tallin asukki kurkkii rakennuksen takaa

Joulukuu alkoi tunnelmallisilla kynttiläkutsuilla, joissa oli esillä toinen toistaan houkuttelevimpia somisteita ja herkullisen tuoksuisia kynttilöitä. En voinut vastustaa piparkakkutalosomistetta... Nyt siis odottelen, että se saapuisi minulle paketissa. Samalla tuli tilattua kaunis valkoinen led-kuusi, joka näkyy alla olevassa kuvassakin talon takana. En malta taaskaan odottaa, että saan nuo ihanuudet! Paketissa saapuu myös kynttilöitä, joiden tuoksut ovat oikein oivallisia joulunaikaan. Valitsin tuoksuiksi kanelin, joulutähden ja lumisen piparmintun.


Tällaista jouluntunnelmaa kodistamme löytyy:Sulo-kissa nukkuu mielellään pehmoisten tyynyjen keskellä pakkaspäivinä.        


Hankin tämä kirjan, koska olen sellainen joulufiilistelijä. Kirja on täynnä ihania ruoka- ja leivontaohjeita, kauniita kuvia ja hauskoja tekstejä. Se on ihanaa luettavaa ja sitä voi selailla aina uudestaan ja uudestaan!

Pakkanen on tehnyt kuistin ikkunoihin kuurankukkia. Itsenäisyyspäivä meni noin parinkymmenen asteen pakkasessa. Lunta on Tuovilanlahdessa jo paljon, erityisesti kun vertaa edellisiin jouluihin. Viime jouluna ei ollut käytännössä lunta ollenkaan ja sitäkin edellisenä hyvin vähän. Mutta nyt on senkin edestä!

Jouluun valmistautumisessa on monta ihanaa asiaa: Tuoksut, valot ja kynttilät, tontut, joululaulut, talvinen maisema, perinteet ja yhdessä tekeminen. Listaan voisi luetella lukemattomia asioita, mutta ehkä nuo edellämainitsemani ovat ne, mistä tulee juuri minulle se joulutunnelma. Lasten mielestä on hauskaa kurkistaa joka aamu kalenteriin ja katsoa mitä sinne on ilmestynyt. Itse puolestani tulen hyvälle mielelle siitä, kun sujautan iltaisin jokaisen lapsen kalenteriin jonkin pienen yllätyksen. Parasta on nähdä aamuisin ne pienet hymyilevät kasvot, kun jälleen yksi luukku on aukaistu ja joulu on taas askeleen lähempänä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti