keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Leivontaa ja päivän muita touhuja

Aamulla puraisi leivontakärpänen niin minua kuin lapsiakin, joten aamupalan jälkeen suuntasimme Maaningan kirkonkylälle leivontatarvikeostoksille. Kaikilla oli tietysti erilaiset toiveet siitä mitä leivotaan. Mutta ei hätää, päätimme että leivotaan osa tänään ja jatketaan vaikka huomenna. Meidän lapset tykkäävät kovasti leipomisesta ja yleensä minun ei tarvitsekaan koskaan leipoa yksin...aina on joku kaveri. :) Tänään päädyimme leipomaan mokkapaloja ja lapsille tärkeintä oli saada valita koristeet.


Leivonnan jälkeen suuntasimme oman kylän kirppikselle, joka on aivan ihana! Se on kesän ajan auki joka päivä ja olemmekin käyneet siellä monta kertaa. Paljon on tehty löytöjä, eikä hinnatkaan päätä huimaa. Kirppikseltä suuntasimme vielä sataman Makasiinikahvilaan jäätelölle. Sekin on muuten auki jokaisena päivänä kesän ajan ja on todella käymisen arvoinen paikka! Uimarantakin löytyy satamasta, mutta tällä kertaa emme käyneet uimassa.

Aholan kirppis        


Tuovilanlahden satama


En varmasti koskaan kyllästy katselemaan tämän kylän kauneutta.


Kotiin on aina ihana tulla, olinpa sitten käymässä lähellä tai kaukana. 


Kuten jo tuolla blogini esittelyssä olenkin maininnut niin tykkään sisustamisesta. Koska asuinpaikkamme on vanha koulu, niin minulle on tärkeää että sisustuksestamme löytyy myös siihen liittyviä juttuja. Ja nimenomaan juuri sellaisia, jotka ovat olleet käytössä kouluaikana. Niitä ei hirveästi ole, mutta ne mitä tänne on jäänyt niin olemme ottaneet käyttöön. Esimerkiksi vanhat penkit ja kaapit ovat mielestäni aivan ihania aarteita :) Ulkovarastosta löytyi pienen kaapin sisältä torso ja selvisi sattumalta, että se onkin noin 100 vuotta vanha! Se on ollut aikoinaan opetuskäytössä ja siirretty sitten pölyttymään ulkovarastoon. Se oli mielestämme niin hieno, että laitoimme sen salin nurkkaan kaapin päälle kaikkien nähtäville. Salimme on siis entinen liikuntasali ja siinä käytössä se meilläkin ensialkuun oli, mutta kun perhe viime kesänä kasvoi neljännellä lapsella niin päätimme tehdä siitä olohuoneen siihen asti, kunnes saamme remontin valmiiksi toisessa rakennuksessa. Toki lapset saavat siitä huolimatta käyttää puolapuita, köysiä, renkaita ja rekkitankoa. Pitäähän niistä sentään jotain iloa olla, vaikka sali olohuoneenamme onkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti