lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kuistin ovien takana

Jatketaanpa kierrosta talossamme eteenpäin ja astutaan eteiseen. Kutsumme sitä salin eteiseksi, koska meillä on toinenkin sisäänkäynti ja siellä on myös eteinen. Sitä kutsutaan pelkästään eteiseksi. Tällä tavalla erotamme kummasta eteisestä on kyse.


Tässä salin eteisessä on ovia vähän joka suuntaan. Yksi on tietysti ulko-ovi, toisesta pääsee vessaan, kolmas vie varastoon (jota kautta pääsee talon toiselle puolelle), neljäs saliin ja viidennen takana on siivous-/pyykkisoppi. Viime keväänä otimme yhdeltä seinältä lastulevyt irti, koska sain päähäni että hirret pitää saada siitä kohti esille. Usein nämä jutut menee niin, että minä keksin kaikenlaista ja mieheni Matti sitten joutuu mukaan toteutukseen...

Tämän oven takana on sali
Toistan varmaan itseäni, mutta en voi lakata ihastelemasta noiden hirsien kauneutta. Hienot, jyhkeät ja ikivanhat hirret, joiden eteen on aikoinaan tehty valtava määrä työtä. Tuolla nurkassa on muuten alunperin ollut pönttöuuni, mutta se on aikojen saatossa remontin yhteydessä purettu pois. Vielä kuitenkin erottaa jäljet missä kohtaa uuni on sijainnut.

Eteisen penkki on myös koulun jäämistöä ja löytyi ulkovarastosta. Näitä penkkejä on useampi ja olen kovasti tykästynyt niihin.Voimisteluluokka-kyltti saa olla edelleen paikoillaan muistuttamassa menneestä.Pidän kovasti tästä eteisestä sillä siinä on tilaa pukea lapsia ja säilyttää vaatteita. Toisinaan kyllä tuntuu, että se on aivan kaaoksessa kun trafiikkia on joka suunnasta ja vaatteet lojuvat pitkin lattioita... Sen takia oikeastaan lisättiinkin vielä toiselle seinälle pikkunaulakko, joka on kätevästi lasten korkeudella että he saavat itse ripustettua vaatteet siihen. :) 

Juuri tältä välillä tuntuu...pyykkiä riittää vaikka jokaiselle päivälle! ;)

Seuraavassa postauksessani taidamme astua salin ovesta sisään. :) Sieltä löytyykin sitten kaikenlaista. Se on sekoitus ikivanhaa ja vähän uudempaa. Toivottavasti olen blogillani ilahduttanut edes jotakuta. Tarkoitukseni kun tosiaan on avata blogini kautta kotini ovet kaikille joita se kiinnostaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti