keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Pientä päivitystä "hiljaiseloon"

Ohhoh, edellisestä postauksesta on kulunut jo viikko! "Hiljaiselo" blogissa johtuu yksinkertaisesti siitä, että viime viikko oli aivan täynnä ohjelmaa ja viikonloppu meni Kuhmossa mummulassa. Ja tämä viikko onkin sitten alkanut hyvin vauhdikkaasti harrastusten parissa. Maanantaina oli lasten sähly ja minulla jumppa. Eilen aloitinkin sitten uuden harrastuksen, josta olen tosi innoissani! Ostin nimittäin itselleni vuodeksi kuntosalikortin ja ilmoittauduin vielä kuntosalikurssille oppiakseni laitteiden oikean käytön. Eilen sitten menin ensimmäistä kertaa tuonne kurssille ja tuntui kyllä heti minun jutulta. Ja on ihanaa, kun voin mennä kuntosalille juuri silloin kun minulle sopii. Voisi sanoa, että olen löytänyt harrastuksen joka sopii juuri minulle. Voin yhdistää kuntosalikäynnin ja kauppareissun, saan samalla omaa aikaa ja huolehdin kunnostani.


Alkuviikko on ollut siitäkin mukava, että Matti jäi kolmen viikon lomalle. On valtava apu, kun on päivisin toinenkin käsipari huolehtimassa kodin askareista ja lapsista. Näille viikoille onkin jo suunniteltu aika paljon tekemistä. Hommia on laidasta laitaan, aina ikkunanpesusta puuhommiin saakka. Ensi viikolle suunniteltu remonttihomma toisessa rakennuksessa siirtyy todennäköisesti jopa ensi kevääseen. Päätimme helpottaa omaa jaksamistamme sillä, että emme haali kaikkia hommia, joita ei kuitenkaan ole ihan pakko juuri nyt tehdä. Remonttihommaa tärkeämpi on saada nyt talven polttopuut katon alle. Ne on jo onneksi hankittu, mutta odotellaan vielä että saadaan ne pihaan. Niissä riittääkin sitten hetkeksi tekemistä. Meillä on siis ulkorakennuksessa lämpökeskus jossa oleva lämmityskattila nielee kitaansa metrin mittaisia halkoja. Ja niitä uppoaakin sinne yhdellä lämmityskerralla melkoisen paljon... Kovimmilla pakkasilla tulta saa pitää kattilassa yötä päivää, että talo ei kylmene. Tosin siitäkin huolimatta villasukat ovat tarpeen talvella, lattiat kun ovat melko kylmät. Samalla lämmityksellä lämpiää myös käyttövesi, eli jos ei lämmitetä niin hanasta tulee vain kylmää vettä. Kesäisin riittää kun lämmittää 1-2 kertaa viikossa, että saadaan vesi pysymään lämpimänä, mutta syksystä kevääseen täytyy sitten saada myös vesikiertoiset patterit pysymään lämpiminä. Näin ollen talviaikaan meidän perhe ei siis paljoa reissaile, mutta kesäisin nautitaan täysin siemauksin siitä että ei tarvitse lämmittää juuri ollenkaan.

Tämä on talvisin hyvin tuttu näky, kun savu tupruaa piipusta joka päivä.

Tänään kävi taas ihania vieraita ja Eljaksen kanssa aamulla päätettiin leipoa pieniä mustikkapiiraita. Ensimmäistä kertaa kokeilimme tehdä niitä ja ihan hyviä tuli! Ensi kerralla laitetaan kuulemma niihin myös mansikkaa ja vattua. Kakkupohjakin vielä illalla tekaistiin, kun perjantaina on Eljaksen syntymäpäivä ja tulee kaveri perheineen käymään. Tarkat ohjeet olen saanut kakun tekemisestä...ruskea kakkupohja, väliin hilloa ja kermaa, päälle Ryhmä Hau-kakkukuva. Saa nähdä tuleeko lopputuloksesta sen näköinen kuin sankarin toiveissa on...




2 kommenttia:

  1. Hei Minna. Saisiko noiden mustikka piiraiden ohjeen. Näyttävät herkulliselta. :) Voisin leipoa lasten kanssa kunhan seuraava vapaa päivä koittaa. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Heipparallaa!

    Tässäpä olisi piiraiden ohje:

    Pohja:
    150g margariinia
    1dl sokeria
    1 muna
    4dl vehnäjauhoja
    1tl leivinjauhetta

    Täyte:
    400g marjoja (esim.mustikoita/vadelmia)
    2dl sokeria
    2-3rkl perunajauhoja

    Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.
    Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.
    Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten, jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai metallivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjatäyte syvennyksiin.
    Kauli erilleen otettu taikina levyksi ja ota siitä esim. juomalasilla 12 pyöreää kantta. Nosta kannet piiraiden päälle.
    Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n.15-20min. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

    VastaaPoista