perjantai 28. lokakuuta 2016

Talven tuntua

Tiistaina alkoi talvi muistutella meitä tulostaan. Illalla alkoi sataa lunta ja sitä sateli hiljakseen oikeastaan koko yön. Keskiviikkona aamulla maa oli saanut hennon valkoisen peitteen. Maisema oli niin kaunis. Olin varmaan vähintään yhtä innoissani kuin lapset! No, sulivathan ne lumet sitten pois eilen, mutta ei se mitään. Kyllä se talvi sieltä vielä tulee ja saadaan lunta.Tähän pihakuuseen olemme perinteisesti laittaneet aina led-valot. Näin myös tänä vuonna, varmastikin jo marraskuun puolella. Siinä ne saavat olla ainakin helmikuulle saakka. Valojen laittaminen aiheuttaa lapsissa joka kerta suurta riemua ja alkaa hirmuinen ilakointi kuusen ympärillä. Tykkään itsekin kovasti laitella valoja pihalle. Ne ovat kauniita ja tuovat ihanaa tuiketta pimeään aikaan. Ja etenkin, kun niiden päälle sataa pieni kerros lunta, niin ne ovat kauneimmillaan.

Kävellessäni pihassa huomasin nämä hauskat linnun jäljet. Näytti siltä kuin sekin olisi ollut innoissaan lumen satamisesta, koska se oli hypellyt ympäriinsä.

Kuten kuvasta näkyy niin meillä on leivottu myös joulutorttujakin. Ripaus tomusokeria saa ne entistä makoisimmaksi! Perheen pieninkin maisteli ensimmäistä kertaa joulutorttua ja kylläpä se maistui. Isommat lapset olivat jälleen kerran innokkaina apureina kun leivottiin. Ja piti saada maistaa ensimmäiset vaikka luumuhillokaan ei ollut vielä kunnolla jäähtynyt. Ensimmäiset glögitkin on jo juotu... Eljas huomasi heti, kun glögi oli tullut kauppoihin ja vaati että ostetaan sitä. Se on nimittäin hänen suurta herkkuaan. Ja tietysti paljon rusinoita sekaan!

Kyllä se vaan niin on, että pikku hiljaa alkaa katseet kääntymään joulunodotukseen. Olen läpeensä jouluihminen, vaikka kesäkin on mielestäni ihanaa aikaa. Mutta joulussa on  jotain erityistä. Tai oikeastaan enemmänkin sen odottamisessa. Lasten synnyttyä olen löytänyt sisältäni oikean jouluhöperön! Siitä saatte varmasti kuulla lisää, kun meillä alkaa joulun odottaminen marraskuussa.

Viikonlopuksi onkin jo ohjelmaa, kun Siiri menee kuoron leiripäivää huomenna viettämään ja Hilma lähtee luokkakaverin Halloween-juhliin. Sillä aikaa me muut taidamme tehdä pihassa puuhommia. Saatiin nimittäin ensimmäiset puukuormat pihaan eilen. Vielä on monta kuormaa tulossa, mutta pihassa jo olevista on hyvä aloittaa ja niissä riittääkin nyt tekemistä toviksi.2 kommenttia:

  1. Minäkin ajattelin tehdä huomenna joulutorttuja kun lapset ovat niitä niin paljon pyytäneet. Kun uuni lämpiää kuitenkin. Kinkku kiusausta ajattelin tehdä huomenna ruoaksi. :) Ensimmäiset glögit ovat jo juotu kun isäntä toi kaupasta purkillisen glögiä eilen. Hyvää oli. Jouluvaloja ei ole vielä viritelty sisälle eikä ulos,mutta ehtii vielä hyvin. Joulukortti kuvaukseen on aika varattuna,samalla tulee joululahjaksi niitä sukulaisille ja ystäville. :) Kuvat ottaa sama kuvaaja joka kuvasi meidän häät pari vuotta sitten. <3

    Huomenna ulkoillaan myös paljon Viln kanssa kun Suvi on esikoulussa ja Emmi koulussa. Katsotaan mitä muuta huomiselle keksitään. :)

    VastaaPoista
  2. Olipa mukava kun olit käynyt kommentoimassa useampaankin postaukseen Liisa. :) Ihanaa alkanutta talvea teidän perheelle!

    VastaaPoista