tiistai 28. helmikuuta 2017

Näyttely uusiksi

Keväisin minulle tulee aina hillitön hinku uudistaa kodin sisustusta. Tällä kertaa aloitin wc:stä. Oikeastaan se alkoi siitä, kun hain eilen Eljaksen kerhosta. He olivat maalanneet paperille ja kokeilleet mitä värejä tulee, kun sekoittelee niitä keskenään. Eljas oli hurjan ylpeä omasta aikaansaannoksestaan ja esitteli sitä minulle kovin touhukkaana. Minunkin mielestäni se oli tosi hieno! Kerhotädin kanssa yhdessä pohdimme siinä, että olisipa hauska laittaa tuo taideteos kotona ihan kehyksiin. Tänään sitten sain idean, kun meillä on toisessa wc:ssä ollut yhdellä seinällä kehyksissä erilaisia kuvia, jotka ovat muodostaneet "näyttelyn". Keksin että nyt vaihdetaankin näyttelyyn vähän kuvia. Eljaksen maalaus pääsi sinne siis kehyksiin ja seinälle. Voi että pieni mies oli maireana ja ihan nauroi, kun äiti oli laittanut maalauksen oikeasti kaikkien nähtäville! Ylpeänä hän vielä napsautti wc:hen valot päälle, tarkasteli hetken taideteostaan ja häipyi tyytyväisenä salin puolelle.

Ajattelin että olisi kiva vaihtaa samalla toiseenkin kehykseen jotain uutta. Hetken kaappia pengottuani löysin sieltä Koulun aamu-vihkosia, jotka ovat siis kouluajan peruja. Näitä käytettiin siis koulun aamunavauksissa. Muistan että myös minun ollessani ala-asteella käytimme niitä ja järjestäjät lukivat usein niistä jonkin jutun. Noista vihkosista siis löysin yhden aika kivan tekstin ja sille päätin laittaa kaveriksi kehyksiin ihanan keväisen, keltaisen vihkosen. Koulun aamu-vihkosten kanssa samassa pinossa oli myös koululaisten itse tekemiä lehtiä vuodelta 1955, joista laitoin yhden ilahduttamaan wc:ssä olevan kirjapinon päälle. On muuten aika hauskaa luettavaa nuo koululaisten tekemät lehdet!

Eljaksen taideteos


Vihkosen teksti on mielestäni hyvin osuva nykypäivään, jossa ihmiset etenevät hirmuisella kiirellä päivästä toiseen ja samalla eletään jo seuraavassa hetkessä. Voi kun osaisimme enemmän elää tässä hetkessä, juuri nyt. Ja etsiä iloa niistä pienen pienistäkin asioista. Tuossa vihkosen tekstissä kehoitetaan aloittamaan tulevaisuus tästä hetkestä ja se on hyvä neuvo. Siellä sanotaan myös, että hetket ovat täynnä mahdollisuuksia, jotka odottavat toteutumista. Se on minusta hyvin sanottu!


Tämä 3.- ja 4.-luokkalaisten tekemä lehti on tehty 62 vuotta sitten.

Viime sunnuntain laskiaismäki meni mukavasti. Yhteensä meitä oli noin 30 pientä ja isoa mäenlaskijaa. Aurinko helli mäenlaskijoita ja makkaranpaistajia. Keli oli siis mitä mahtavin ja oli mukava rupatella ihmisten kanssa. Ajattelimme, että ensi vuonna otetaan uudelleen sama homma. Mäenlaskun jälkeen lähdimme sisälle katsomaan hiihtokisoja ja keitettiin laskiaspullakahvit. Voi että maistui hyvälle, kun pullat oli leivottu aamulla ja väliin laitettiin vadelmahilloa ja kermaa. Päälle vielä tupsaus tomusokeria.


Laskiaissunnuntain aamu valkeni kauniina

Mäki odotti aamulla laskijoitaan
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti