maanantai 8. elokuuta 2016

Eteinen ja toinen sisäänkäynti

Ihan ensin täytyy nyt kiittää kaikkia, jotka ovat antaneet minulle palautetta blogistani. Ja iso kiitos ihan jokaiselle joka tätä lukee! On äärimmäisen palkitsevaa kuulla, että joku käy katsomassa ja lukemassa mitä uutta täällä aina on. Omasta puolestani voin sanoa, että blogin pitäminen on ollut vielä kivempaa kuin kuvittelin. Tämä on ihan huippua puuhaa ja voin suositella lämpimästi jokaiselle, joka miettii oman blogin perustamista. Mutta nyt siis eteenpäin talon esittelyssä.

Toinen eteisemme sijaitsee talon toisessa päädyssä. Myös tässä eteisessä on oviaukkoja joka suuntaan: lastenhuoneisiin, keittiöön, vessaan ja saunaan sekä ulos. Viime talvena päätimme purkaa päätyseinällä olevat lastulevyt ja se kannatti. Nyt eteinen on paljon kodikkaampi!


Oikealle puolelle jää lastenhuoneiden oviaukot ja vasemmalta pääsee keittiöön.


Tämä sisäänkäynti on alunperin sijainnut hieman enemmän oikealla. Sen paljastaa myös kiveys, joka on aikoinaan entisen sisäänkäynnin eteen tehty. Käytämme tätä ovea enemmän kuin salin ulko-ovea koska tästä on helpompi tuoda esim. kauppaostokset, kun eteisestä on käynti suoraan keittiöön.

Ulko-oveltamme aukeaa näkymä pihasaunalle. Kun muutimme niin saunaa ei oikeastaan edes näkynyt, kun ympäristö oli niin rehevöitynyt. Olimme myös saaneet käsityksen, että sauna on purkukunnossa. Iloksemme saimme kuitenkin huomata, että se onkin aivan käyttökelpoinen. Siellä saakin oikein makoisat löylyt!
Kuvassa oleva pihlaja on istutettu juhlapuuksi 30.5.1997. Maaninka täytti sinä vuonna 125v.

Meidän perheessä viedään viimeistä kesälomaviikkoa. Tai oikeastaan vajaata sellaista. Torstaina esikoisemme Siiri lähtee ekaluokalle. Oikeastaan ihan mukavaa, että lomailu loppuu ja arki astuu kuvioihin täydellä painolla. Ei tarvitse mennä omaa pihaa pidemmälle huomatakseen, että sieltä se syksy tulee. Puiden lehdet alkavat pikku hiljaa kellastua ja tippua maahan. En ole koskaan kuitenkaan erityisemmin masentunut syksystä ja sen pimeydestä, enkä aio tehdä niin tälläkään kertaa. Syksyhän on oikeastaan hyvin kaunista aikaa! Ja tänä syksynä riitää takuuvarmasti puuhaa niin kotona kuin uuden projektin parissakin, josta kerron varmaan lisää sitten tuonnempana...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti