lauantai 13. elokuuta 2016

Kirppislöytöjä


Kylläpä oli mahdottoman sateinen ja tuulinen päivä tänään. Säätä uhmaten päätimme kuitenkin lähteä käymään Kuopiossa koko perheen voimin. Suuntasimme paikkaan nimeltä CityPörssi, joka on kirppis. Siellä oli "tavallisen" kirppistavaran lisäksi paljon vanhoja tavaroita, sekä keräilijöitä kiinnostavia tavaroita. Itse olisin viihtynyt siellä hyvinkin pitkään tutkien ja ihastellen, mutta kun on lasten kanssa liikenteessä niin totuus on se, että kirppiskierrokset ovat melko pikaisia. No, vaikka ajallisesti emme hirmuisen pitkään kerenneet penkoa kirppiksen aarteita, niin teimme kuitenkin aivan huippuja löytöjä!

Tämä kakkuvati on todella iso ja tulee tarpeeseen! Lokakuussa on peräkkäin Hilman ja Eljaksen synttärit, joita juhlitaan aina samalla kertaa. Nyt minulla on kunnollinen kakkuvati, koska ihan pieni kakku ei niihin kekkereihin riitä! Toki käyttöä vadille löytyy takuulla monesti vuoden aikana.

Löysimme kaksi tällaista Arabian Sininen Maisema-lautasta. Pieni lohkeama reunassa ei haittaa, vaikka jonkun mielestä lautanen on varmasti täysin arvoton sen takia. Me emme kuitenkaan ostaneet sitä arvon takia, vaan käyttöä varten. Näille lautasille löytyy takuulla oma paikkansa meidän kodista, esim. kannun aluslautasena. 

Myös näitä lautasia ostimme kaksi kappaletta. Ne ovat Arabian Flora-sarjan lautasia. Kuviot ovat todella kuluneet, mutta ne olivat jotenkin niin hellyyttävän näköiset, että halusin ottaa ne. Matin kanssa etsimme pitkään netistä, että mitä sarjaa nämä lautaset oikein mahtavat olla. Lopulta selvisi että ne ovat tosiaan Flora-sarjaa ja Svea Granlundin suunnittelemat, olleet tuotannossa 1940-luvulla. 

Tämän lautasen löytyminen oli mukava sattuma! Minulla oli ennestään näitä samoja pulla-/leipälautasia ja nyt löysimme tämän isomman lautasen. Minulle selvisi tässä ihan hiljattain kesän aikana, että nämä lautaset ovat Riihimäen lasin Revontulet-sarjaa. Olen saanut pienemmät lautaset mukaani kun muutin kotoa. Aion käyttää tätä isompaa lautasta ehdottomasti tarjoiluvatina. Kuvio on tosi kaunis! 

Voin todella suositella tuota kirppistä. Se löytyy aivan Kuopion keskustasta, läheltä toria. Paikka on pullollaan ihania löytöjä!

Ai niin, Siirillä on ekaluokka alkanut oikein hyvin ja pitihän se äidin olla ensimmäisenä päivänä saattamassa linja-autoon...toisena aamuna vilkuteltiin portailta. Maanantaina alkaa Hilmalla eskari ja taas on äiti saattamassa linja-autoon! :) Kyllä se on ihmeellistä, kuinka aika voikaan mennä niin äkkiä... Välillä sitä oikein hämmästyy, kun katsoo kuvia mitkä on otettu esimerkiksi vuosi sitten. Miten paljon lapset siinä ajassa kasvavatkaan! Vaikka hienoahan se on nähdä omien lasten kasvu ja kehitys, puhumattakaan uusien taitojen oppimisesta. Onneksi on paljon muistoja, jotka voi tallettaa sydämen sopukoihin ja hymyillä aina kun ne tulevat mieleen. :)

 

2 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus.:-) meillå Emmi ja Suvi kanssa ovat innoissaan uusista jutuista. Vastahan tytöt oli pieniä,nyt Suvi on eskarilainen ja Emmi ekaluokkalainen. Reippaasti lähtee aina kouluun itsekseen,eka päivänä piti kyllä aitiä kädestä kun jännitti. <3 mukavaa syksyä koko teidän perheelle. :-) T:Liisa Mikkelistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Liisa! :)Mukavaa koulunalkua ja eskaria tytöille, sekä aurinkoista syksyä koko perheelle! :)

    VastaaPoista