maanantai 22. elokuuta 2016

Sunnuntain touhuja ja uuden viikon aloitusta

Viikonloppu meni nopeasti ja touhua riitti. Eilisen ohjelmassa oli vähän puiden ja pensaiden siistimistä, koska osa niistä oli kasvanut kesän aikana niin paljon, että oksat roikkuivat maassa ja vaikeuttivat ruohonleikkuuta. Tienpuolella olevaa koivurivistöä siistittiin myös ja nyt näkyvyys pihasta tielle ja toisinpäin on parempi. Pihasta autolla lähtiessä näkee nyt pidemmälle molempiin suuntiin.

Koivurivistö erottuu nyt selkeämmin maisemasta.

Rakennukset näkyvät nyt paremmin tielle ja yleisilme on paljon siistimpi.


Viikonloppuna tuli otettua kuistilta pois kesän jutut ja tilalle laittelin jo hiukan syksyä. Täytyy vielä kaivella varastosta lyhtyjä ja syksyn väreihin sopivia kynttilöitä. En ole kovin pahoillani vaikka syksy tuleekin. Kirpeissä syysaamuissa ja värikkäissä puissa on jotain tosi ihanaa! Eivätkä hämärät ja viileät syysillatkaan niin kovin hirveitä ole, kun laittaa kynttilät lyhtyihin tuikkimaan ja vetäisee villasukat jalkaan.

Kävimme eilen tässä lähistöllä tekemässä vähän huonekalukauppaa ja mukaan tarttui vanha lipasto ja astiahylly. Jälkimmäinen kaipaa pientä laittoa, mutta olen tyytyväinen hankintoihin. Löytyipä vielä huonekalujen lisäksi pari vanhaa maitotonkkaakin joista toinen on siitä erikoinen, että siihen on laitettu hana. Lapset saavat siitä kätevästi vettä omiin pieniin kastelukannuihinsa.


Kerkesinpä eilen vielä lenkkeilemäänkin ja kävimme myös lasten kanssa ongella Tuovilanlahden satamassa! Kissat olivat tyytyväisiä, kun saivat kaloja syödäkseen.
Tänään oli pienimuotoisen "sadonkorjuun" aika. Minulla oli isossa ruukussa kasvamassa perunaa ja sipulia. En ollut koskaan aiemmin kokeillut sellaista ja olinkin ihan yllättynyt, kun kaivelin ruukusta perunat ja sipulit.


Uusi viikko tuo tullessaan taas paljon kaikenlaista touhua ja vieraitakin on myöhemmin viikolla tulossa. Ajattelin myös paneutua tarkemmin blogini ulkoasuun, katsotaan jos saisin sitä vielä enemmän "itseni näköiseksi". Jatketaanpa siis uutta viikkoa iloisin mielin, päivä kerrallaan eteenpäin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti