sunnuntai 28. elokuuta 2016

Irtiottoa arjesta

Ihana viikko takana! Touhua ja tohinaa riitti jokaiselle päivälle ja viikonloppu oli erityinen, kun lapset lähtivät eilen yökylään ukkilaan. Tänään aamupäivällä lähdimme Matin kanssa käymään Jännevirran koululla, joka on menossa purkuun siltatyömaan takia. Siellä oli siis myynnissä koulun loppu irtaimisto ja päätimme lähteä katsomaan löytyisikö sieltä mitään kivaa meidän koulullemme. Tavaraa ei kauheasti ollut enää, mutta teimme hyviä löytöjä!

Tällainen ihana kaunokirjoitusmallisto lähti mukaamme edullisesti.


Myynnissä oli paljon kirjoja ja tutkimme tarjonnan aika tarkkaan. Ostimme useamman kirjan, jotka ovat kaikki melko vanhoja.

Tämä Maamme kirja on vuodelta 1915


Yksi parhaista löydöistä oli vanha diaprojektori ja rainat, jotka ovat ikään kuin diakuvia, mutta kuvanauhana. Oman koulumme jäämistössä oli myös diaprojektori rainoineen, mutta tänään löytämämme rainat olivat erilaisia, joten halusimme ehdottomasti saada ne kokoelmaamme. Ja pitihän niiden katsomista varten ostaa vielä valkokangaskin! Lisäksi mukaan lähti vanha Euroopan kartta.

Jännevirralta jatkoimme matkaa vielä Kuopioon, jossa kävimme City Pörssissä tekemässä kirppislöytöjä ja ennen kotiinlähtöä pyörähdimme vielä Rompepäivillä.


Kirppikseltä löytyi Humppilan lasin Revontuli-sarjan lasikulho, jonka on suunnitellut Tauno Wirkkala. Värit olivat niin ihanat ja syksyyn sopivat, että halusin ostaa tuon kulhon. Se on niin kaunista katseltavaa, että laitan sen esille jonkun kaapin tai pöydän päälle.


Jokaisen Naisen Kirjan nähdessään Matti halusi ehdottomasti hankkia sen minulle. Kirja on erittäin hauskaa luettavaa! Siellä neuvotaan mm. kuinka huonekalut tulisi sijoitella huoneeseen ja miten kasvatan lapseni. Täytyy perehtyä kirjaan tarkemmin oikein ajan kanssa On nimittäin sen verran mielenkiintoinen että tulee takuulla luettua. Kirja on siis vuodelta 1946.


Kirppikseltä löytyi myös kaunis kynttilänjalka, josta minulle tuli heti mieleen joulunaika ja adventit, koska kynttelikössä on paikka neljälle kynttilälle. Ostimme kiinnostavia vanhoja kirjoja, sekä kaksi Arabian lautasta, jotka ovat hyvin ajattomia pelkistetyn mallin ja valkoisen värin vuoksi. Kuvassa takana oleva radio löytyi Rompepäiviltä juuri kun olimme lähdössä sieltä pois. Se ei toimi, mutta sillä ei ole merkitystä koska hakusessa oli ollut jo hetken aikaa juuri tuollainen radio ihan vain koristeeksi. Takana olevien merkintöjen mukaan se on tehty vuonna 1940.


Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hyvin rentouttava ja ihana irtiotto arjesta, kun lapset olivat yötä ukkilassa ja saimme viettää aikaa kahdestaan Matin kanssa. Eilisiltana kävimme ystäväpariskunnan kanssa Maaningan Kasinolla syysmyrskystä huolimatta. Ilta oli oikein mukava! Vuorokauden loma lapsista sai ihmeitä aikaan. Nyt on taas akut täynnä virtaa arjen pyöritykseen. Eipä sitten muuta kuin hypätään seuraavaan viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti