tiistai 16. elokuuta 2016

Sadepäivän tekemistä

Sataa, sataa, ropisee... Niinpä onkin oikea aika kaivella esiin keskeneräiset käsityöt ja vähän valmiitakin. Olen aina tykännyt käsillä tekemisestä, erityisesti neulominen on ihanaa. Ompelukoneella teen pipoja, verhoja ja vaatteiden korjausta. Tekisin varmasti enemmänkin käsitöitä, mutta aika on hieman rajallista nykyään! Siiri ja Hilma ovat myös innostuneet käsitöistä. Ompelukuvat ovat ehdoton suosikki ja neulomista, sekä virkkaamista opeteltiin jo viime talvena.

Tällaisia pipoja teen niin isolle kuin pienelle väelle. Tähän asti pipot ovat päätyneet lähinnä oman perheen käyttöön, mutta voisin kyllä aivan mainiosti tehdä niitä muillekin jos on vaan kiinnostuneita. Kankaiden kuoseissahan löytyy hurjasti vaihtoehtoja. Pöllöt ovat olleet kestosuosikki meillä.


Löysin käsityökoristani keskeneräisen villasukan... Ehkäpä olisi aika neuloa se nyt loppuun ja tehdä sille vielä pari! Villasukat ovat ehdoton valinta minun jalkoihini syksystä aina kevääseen saakka. Pitkävartiset sukat ovat parhaat ja niitä löytyykin jo melkoinen kasa. Tosin mikäpä sen mukavampaa kuin neuloa uutta sukkaa talvi-illan rauhassa, kun talo on hiljentynyt. Minuun iskee ihan hillitön neulomisinto joka ikinen syksy! Ja kun kerran aloittaa jonkin työn, niin sitä ei malttaisi käsistään laskea.

Tästä langasta lupasin neuloa lapsille uuden nukenpeiton. Värit ovat aivan syötävän ihanat! Antaa sateen ropista ikkunaan, minä otan puikot käteen ja alan hommiin. Kylläpäs tulikin nyt syksyinen fiilis, taidan kaivella kohta myös kynttilät esille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti